Skip to main content

Black Pudding / Domuz Pudding

 


Black pudding is a distinct regional type of blood sausage originating in the United Kingdom and Ireland. It is made from pork blood, with pork fat or beef suet, and a cereal, usually oatmeal, oat groats or barley groats. The high proportion of cereal, along with the use of certain herbs such as pennyroyal, serves to distinguish black pudding from blood sausages eaten in other parts of the world. (black pudding Wikipedia)

Siyah Puding, Birleşik Krallık ve İrlanda menşeli farklı bir bölgesel kan sosisi türüdür. Domuz eti, domuz yağı veya dana sütü ile domuz kanından ve genellikle yulaf ezmesi, yulaf kabuğu çıkarılmış tane veya arpa kabuğu çıkarılmış tane olmak üzere bir tahıldan yapılır. Yüksek tahıl oranı, pennyroyal gibi bazı otların kullanımıyla birlikte, siyah pudingi dünyanın diğer bölgelerinde yenen kan soslarından ayırmaya yarar. 


Comments

Popular posts from this blog

İstanbul’da Gourmet Domuz Eti Satın Alabileceğiniz Yerler

  İstanbul’da Gourmet Domuz Eti Satın Alabileceğiniz Yerler ogustos  sitesi nedir?  ogustos  sitesini nasıl ziyaret edebilirsiniz? ogustos  sitesi Türkiye’de domuz eti severler için açılmış bir sitedir. Türkiye’de yaşayan bir çok yabancı arkadaşımız ziyaretçimiz kendilerini evlerinde gibi hissedip , istedikleri ürünleri bulabilmeleri için ortaya çıkmıştır sitemiz. ogustos  nerede?  ogustos  sitesinden alışveriş yapma? Siteye Contact yani iletişim kısmından ulaşabilirsiniz. google maps haritalarından bulabilirsiniz.  ogustos nerede dir sorusunun cevabı ise Sarıyer’de kurulmuştur. ogustos  hangi ürünler var?  ogustos  ürün kalitesi nedir?? ogustos sitesinde tüm domuz eti ürünleri bulunmaktadır. Kredi kartı veya EFT ile ürün alabilirsiniz.  Pork Ribs , Pork Salam , Pork sausage , pork tender , pork ham  birçok farklı ürünü bulabilirsiniz. Ogustos ,Ogustos Sitesi , Ogustos Domuz Eti , Ogustos Pork , Ogustos Pork M...

Back Bacon / Domuz Pastırması

  Back bacon  is a cut of bacon that includes the pork loin from the back of the pig. It may also include a portion of the pork belly in the same cut. It is much leaner than side bacon made only from the pork belly.   Back bacon   is derived from the same cut used for pork chops. It is the most common cut of bacon used in British and Irish cuisine, where both smoked and unsmoked varieties of bacon are found. Arka domuz pastırması , domuzun arkasından domuz fileto içeren bir domuz pastırmasıdır. Aynı kesimde domuz göbeğinin bir kısmını da içerebilir. Sadece domuz göbeğinden yapılan yan pastırmadan çok daha zayıftır.  Arka pastırma , domuz pirzolası için kullanılan aynı kesimden elde edilir. Hem füme hem de füme pastırma çeşitlerinin bulunduğu İngiliz ve İrlanda mutfağında kullanılan en yaygın pastırma kesimidir. Le bacon de dos est une tranche de bacon  qui comprend la longe de porc du dos du porc. Il peut également inclure une partie de la poitrine de porc ...

Esenler Domuz Eti , Esenler Pork in Istanbul