Skip to main content

King Crab / Kral Yengeç


King crab is large marine invertebrate that belongs to the group of decapod crustaceans. There are around 120 species of king crab. Most species can be found in the warm waters of the Southern hemisphere. Few species (Alaskan king crabs) inhabit cold waters near Alaska. King crabs usually reside on a depth of 90 to 300 feet. They can be found on the steep ocean bottoms, shallow, muddy or sandy sea floor and in the areas close to the coral reefs that provide plenty of food and space for hiding. Habitat destruction and over-fishing are the greatest threats for the survival of king crabs in the wild. Red, blue and golden king crab are some of the commercially most important species of king crab.

Kral yengeç, dekapod kabuklular grubuna ait büyük bir deniz omurgasızıdır. Yaklaşık 120 tür kral yengeç vardır. Çoğu tür, Güney yarımkürenin ılık sularında bulunabilir. Alaska yakınlarındaki soğuk sularda çok az tür (Alaska kral yengeçleri) yaşar. Kral yengeçler genellikle 90 ila 300 fit derinlikte bulunur. Sarp okyanus diplerinde, sığ, çamurlu veya kumlu deniz tabanında ve bol miktarda yiyecek ve saklanmak için alan sağlayan mercan resiflerine yakın bölgelerde bulunabilirler. Habitat tahribi ve aşırı avlanma, vahşi doğada kral yengeçlerin hayatta kalması için en büyük tehdittir. Kırmızı, mavi ve altın kral yengeç, ticari olarak en önemli kral yengeç türlerinden bazılarıdır.


Comments

Popular posts from this blog

İstanbul’da Gourmet Domuz Eti Satın Alabileceğiniz Yerler

  İstanbul’da Gourmet Domuz Eti Satın Alabileceğiniz Yerler ogustos  sitesi nedir?  ogustos  sitesini nasıl ziyaret edebilirsiniz? ogustos  sitesi Türkiye’de domuz eti severler için açılmış bir sitedir. Türkiye’de yaşayan bir çok yabancı arkadaşımız ziyaretçimiz kendilerini evlerinde gibi hissedip , istedikleri ürünleri bulabilmeleri için ortaya çıkmıştır sitemiz. ogustos  nerede?  ogustos  sitesinden alışveriş yapma? Siteye Contact yani iletişim kısmından ulaşabilirsiniz. google maps haritalarından bulabilirsiniz.  ogustos nerede dir sorusunun cevabı ise Sarıyer’de kurulmuştur. ogustos  hangi ürünler var?  ogustos  ürün kalitesi nedir?? ogustos sitesinde tüm domuz eti ürünleri bulunmaktadır. Kredi kartı veya EFT ile ürün alabilirsiniz.  Pork Ribs , Pork Salam , Pork sausage , pork tender , pork ham  birçok farklı ürünü bulabilirsiniz. Ogustos ,Ogustos Sitesi , Ogustos Domuz Eti , Ogustos Pork , Ogustos Pork Market , Ogustos Pork Butcher , Ogustos Domuz Marketi ,Ogustos Domuz E

Back Bacon / Domuz Pastırması

  Back bacon  is a cut of bacon that includes the pork loin from the back of the pig. It may also include a portion of the pork belly in the same cut. It is much leaner than side bacon made only from the pork belly.   Back bacon   is derived from the same cut used for pork chops. It is the most common cut of bacon used in British and Irish cuisine, where both smoked and unsmoked varieties of bacon are found. Arka domuz pastırması , domuzun arkasından domuz fileto içeren bir domuz pastırmasıdır. Aynı kesimde domuz göbeğinin bir kısmını da içerebilir. Sadece domuz göbeğinden yapılan yan pastırmadan çok daha zayıftır.  Arka pastırma , domuz pirzolası için kullanılan aynı kesimden elde edilir. Hem füme hem de füme pastırma çeşitlerinin bulunduğu İngiliz ve İrlanda mutfağında kullanılan en yaygın pastırma kesimidir. Le bacon de dos est une tranche de bacon  qui comprend la longe de porc du dos du porc. Il peut également inclure une partie de la poitrine de porc dans la même coupe. Il est be

İstanbul Son Domuz Kasabı

  İstanbul Son Domuz Kasabı yazımızda sizlerden Türkiye İstanbul Domuz Eti ve genel olarak ne durumda onu konuşacağız. Ülkemizde domuz ve domuz ürünleri bulmak çok zor bu yüzden bizde İstanbul'da açılacak olan son domuz kasabı ve marketi olmak istiyoruz. Şarküteri, başta domuz olmak üzere domuz pastırması, jambon, sosis, terrin, galantin, pate ve confit gibi hazır et ürünlerine ayrılmış pişirme dalıdır. Başlangıçta etleri soğutmanın gelişinden önce muhafaza etmenin bir yolu olarak tasarlanan bu müstahzarlar, günümüzde muhafaza işlemlerinden elde edilen tatlar için hazırlanmaktadır. 15. yüzyıl Fransa'sında, yerel loncalar, her şehirde gıda üretim endüstrisindeki tüccarları düzenlerdi. Şarküteri üreten loncalar şarkütericilerin loncalarıydı. Bu loncanın üyeleri, bölgeden bölgeye, bazen belirgin bir şekilde değişen geleneksel bir dizi pişmiş veya tuzlanmış ve kurutulmuş etler üretti. Şarküterilerin satmasına izin verilen tek "çiğ" et, işlenmemiş domuz yağıydı. Şarküte